PRINCEN BIER, VERTEL DAAR EENS MEER OVER!

Wij brouwen puur natuurlijk, met zuiver water gerst, gist en hop. Onze gerst komt uit Zeeland en wordt daar op aloude wijze gemaakt. Zomer gerstemout wordt deze gerst genoemd. Deze is absoluut van topkwaliteit. Door de zorgvuldig samengestelde grondstoffen heeft Princen bier haar eigen specifieke natuurlijke smaak. Ons brouwproces is zeer traditioneel. Als we starten met koken voegen we de hop toe waardoor de fijnste smaak wordt gerealiseerd. Daarnaast wordt  er vanzelfsprekend de juiste temperatuur gebrouwen.

HET VERSCHIL MET ANDERE BIERBROUWERS

Het verschil met andere industriële bierbrouwers is dat Princen op een zeer traditionele wijze haar bier brouwt. Wij brouwen niet high gravity zoals anderen dat veelal doen. Princen gebruikt onder meer pure natuurlijke grondstoffen en wij gebruiken geen toevoegingen voor de houdbaarheid. Het bier van Princen wordt gebrouwen in 30 dagen, daar waar high gravity brouwers dat in 10 dagen doen. Dit verschil in het brouwproces proef je overduidelijk met als gevolg dat Princen bier een overduidelijke frisse en verfijnde smaak heeft.

het brouwproces grondstoffen

Bijzonder procédé

Princen Brouwerijen is tot dit bijzondere resultaat gekomen door de beste ingrediënten samen te voegen en volgens een bijzonder procédé in de juiste verhoudingen op elkaar af te stemmen. Zo kwamen we tot de perfecte balans tussen water, gerst, hop en gist!

Princen Pils

Het Hollandse water verrijkt met mineralen prikkelt de smaakpapillen. De frisse afdronk, die Princen Bier zijn plaats onder de ‘lichte’ bieren geeft, vindt zijn oorsprong in het alcoholpromillage van vijf procent. Het is een categorie 1 Pils met een stamwortgehalte van 11,6 % plato.

Hollandse bodem

Princen staat voor een puur, zuiver en traditioneel gebrouwen pils met een royale smaak. Een product van Hollandse bodem met een smaakervaring als ‘door een Koninckrijk gegeven’. In Nederland is pils/bier altijd populair geweest. Wij brouwen zowel pils als speciaalbier.