WIJ ZIJN ER TROTS OP OM U PRINCEN BIER TE MOGEN SCHENKEN!

Pij Princen brouwen we pils, een licht en helder biertje met 5% alcohol, goudgeel van kleur en met een stevige witte schuimkraag. De smaak is licht bitter, precies zoals het hoort. Pils wordt gemaakt van gerstemout (dat is gerst dat eerst wordt ontkiemd en daarna gedroogd, ook wel mouten genoemd), hop, water en gist.  Pils is ‘lager’ bier. Dat betekent dat het bier wordt vergist bij lage temperaturen, tussen de 12 en 17 graden Celsius. Na de vergisting wordt het bier gedurende 2 à 3 weken gelagerd op ongeveer nul graden, waarbij het gist naar de bodem van de kuip zinkt. Het bier wordt ongeveer 4 weken lang in een koude ruimte gerijpt. De mout kan bij deze manier van brouwen beheerst worden gedroogd, waardoor deze licht van kleur blijft. Hierdoor heeft pils een licht- tot goudgele kleur. Bovendien is pils op deze manier écht uitgerijpt en stabiel in kwaliteit, dit in tegenstelling tot alle biersoorten die dus geen pils mogen heten.

UNIEKE MEMBRAAMFILTERS

Onze brouwerij is toegerust met innovatieve membraanfilters die uniek zijn in de Nederlandse brouwerij. Deze wijze van filtratie behoudt de pure en onvervalste smaak! Door warmteterugwinning blijft het energieverbruik beperkt. Onze doelstelling is om binnen 3 jaar 75% van het gehele energieverbruik te winnen via zon en wind.

Princen Bier gaat voor topkwaliteit en wordt gebrouwen van uitsluitend natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen. Water, Mout, Hop en Gist. De hoeveelheden en de herkomst van de grondstoffen bepalen, in de bekwame handen van onze 3 brouwers, uiteindelijk de smaak, de kleur, het aroma en het ‘gedrag’ van het bier in het glas. Toevoegingen zijn bij ons taboe! Dus geen chemicaliën om de houdbaarheid chemisch te verlengen en ook geen suiker, kruiden of specerijen.

OVER DE GRONDSTOFFEN